Kampanja

Mahdollisuuksia toimia yhdessä

Ongelmia päästä armeijasta sivariin?

Aseistakieltäytyjäliiton tietoon tulee usein tapauksia, joissa sivariin kesken varusmiespalveluksen hakevilla on ollut vaikeuksia päästä pois armeijasta.

Sivariin hakevia saatetaan viedä kuraattorien, lääkäreiden tai upseerien usein painostuksenomaisiin puhutteluihin, joissa voidaan kysellä vakaumuksesta, syistä hakea siviilipalvelukseen yms. Pahimmissa tapauksissa sivariin hakeva on päässyt pois armeijasta vasta useiden päivien kuluttua hakemuksen jättämisestä. 

Kampanja armeijaa käymättömien syrjintää vastaan

Aseistakieltäytyjäliitto toteuttaa kampanjaa siviilipalvelusvelvollisten ja muiden aseistakieltäytyjien  työelämässä ja muualla yhteiskunnassa kohtaamaa syrjintää vastaan. Syrjintää saattavat olla esim. seuraavat tapaukset:

Ydinaseet ja globaali militarismi

AKL on järjestänyt ydinaseiden vastaisia bussimatkoja eri puolille Eurooppaa 1990-luvun loppupuolelta lähtien noin kerran vuodessa. Teemat ovat sittemmin laajentuneet kattamaan NATO:n ja globaalin militarismin vastustamisen ja yhteistyö Euroopassa on tiivistynyt Euroopan antimilitaristiseksi verkostoksi (EAN). Alla on pieni katsaus menneeseen:

Rauhanlesket

Totaalikieltäytyjien läheisten yhteysverkosto

Onko poikaystäväsi, lapsesi tai muu lähiomaisesi lähdössä istumaan tuomiota totaalikieltäytymisestä tai istuu juuri nyt tai on istunut ja tahdot vaihtaa ajatuksia saman kokeneiden kanssa? Et ole yksin, et ole ainoa joka on kamppaillut läpi tuntemukset siitä, millaista on kun oma läheinen tuomitaan rauhan puolustamisesta ja kokemukset kieltäytymisprosessin aikana oikeudenkäynnistä ja vangitsemisesta vapautumiseen. Vankeustuomio koskettaa aina myös rakkaita vankilan muurin toisella puolella.

Kutsuntakirjeessä kerrotaan nyt aseistakieltäytymisestä

Aseistakieltäytyjäliiton vuosikymmeniä jatkunut jokasyksyinen kutsuntakampanja on ottanut tänä vuonna Pohjois-Karjalan kokeilualueeksi.

Liitto on ensimmäistä kertaa lähettänyt kaikille Pohjois-Karjalan kutsuntavelvollisille – vuonna 1997 syntyneille miespuolisille henkilöille - postitse infopaketin, jossa esitellään asepalveluksen vaihtoehtoja.

Pilottiprojektin tarkoituksena on kartoittaa, millä tavalla jo ennen kutsuntoja saatu asiallinen tieto vaikuttaa siviilipalveluksen valitsevien, vapautuksen hankkivien ja totaalikieltäytyjien määrään.

Yhdistele sisältöä