Konfliktit

Loppu väkivallan kierteelle Turkissa - vaadi EU:a toimenpiteisiin rauhan saavuttamiseksi!

Väkivaltainen konflikti Turkin hallituksen ja aseistautuneiden kurdiryhmien välillä alkoivat uudelleen elokuussa 2015 sen jälkeen, kun presidentti Erdoğan oli mitätöinyt rauhanprosessin heinäkuussa. Prosessin aikana saavutetut ensimmäiset tulokset tuhottiin ja uhriksi joutuvat siviilit. Turkin armeija käyttää mielivaltaisesti tankkeja ja raskasta aseistusta piittaamatta siviiliväestön turvallisuudesta. Kaupunginosia on pommitettu. Sadat ovat kuolleet ja pääasiassa kurdien asuttamissa kaupungeissa ja  alueilla on julistettu viikkoja kestäneitä ulkonaliikkumiskieltoja.

Syyria: ei pakopaikkaa asevelvollisuudelta

Syyriassa ei ole mahdollista paeta asevelvollisuutta. Asuinpaikastaan riippuen nuoret miehet, ja joskus myös naiset, joutuvat värvätyksi sisällissotaan.

Propaganda, karkuruus Ukrainassa ja asevelvollisuus Liettuassa

Asevelvollisuus palautettiin Ukrainaan viime vuonna, ja nyt Ukrainan armeija on toteuttamassa ensimmäisiä kolmesta ”hätäkutsunnasta”. Kutsunnat alkoivat 20. tammikuuta, ja niiden kohteena ovat 25-60 -vuotiaat miehet. Helmikuun puoliväliin mennessä palvelukseen oli kutsuttu 75000 henkeä, joista 60% päätyy palvelukseen, väitti Ukrainan presidentti Petro Poroshenko.

Asevelvollisuus oli lakkautettu Ukrainassa 2013, mutta se palautettiin 2014.

Jan Öberg: Mitä kaiken tämän jälkeen? - viestejä NATO:n huippukokoukselle

Jan Oberg, TFF
Lund, Ruotsi 5.9.2014

Jugoslavia silloin ja nyt

TFF:n ensimmäinen raportti Jugoslaviasta syyskuussa 1991 kantoi otsikkoa: Mitä Jugoslavian jälkeen? Se on nyt yksi 127:sta raportista ja artikkelista valtavassa tutkimus- ja politiikkablogissa: Jugoslavia - mitä olisi pitänyt tehdä?

Jonathan Power: Lännen tekopyhyys Ukrainassa

Jonathan Power
http://www.transnational.org
 
29.4.2014

Ukrainan kriisin kohdalla USA ja EU ovat omaksumassa tekopyhän asenteen, joka ei - ikävä kyllä - johdata niitä totuuden alttarin äärelle.

Otetaanpa esille vaikkapa kohu venäläisiin univormuihin pukeutuneista sotilaista. Heillä ei ollut tunnistamattomana esiintyneiden venäläisten sotilaiden Krimillä - jossa presidentti Vladimir Putin on tunnustanut harhaanjohtaneensa meitä - käyttämiä hienoja sotilastakkeja.
 

Yhdistele sisältöä